fredag 13 augusti 2010

Ekenäs Kvarnteater

foto:Didrik Tångeberg
Jag drömde om Joe Hill i natt vi stod där man mot man, ja sa till Joe : Du är ju död! Jag kan ej dö, sa han....
Vi har mött teatersörmland denna vecka, den vindlande vägen ledde oss till Ekenäs Kvarnteater och Nicklas och Jenny Lantz m.fl. Den ledde oss också till Romeo och Juliet i Niclas bearbetning, med honom ensam på scen. Han bevisar tidlösheten i den goda konsten. Fyra hundra år har gått men Shakespeares verk lever vidare.
På 80-talet var jag på ett seminarium på Hallstaberget i Sollefteå, med ett flertal av de poeter och författare då verksamma i Norden. Där var Åke Hodell,Ann Smith, Sandro Key-Åberg m.fl, temat var Överlever Sången, nästan en dystopi . Denna undergångsstämning har för längesedan vänts.
På Ekenäs Kvarnteater, Skillinge Teater som vi gästade tidigare i somras lever konsten , och runt om i landet lite varstans puttrar det och pyr. Förresten på Ekenäs Kvarnteater brinner en eld!!!!

1 kommentar:

  1. Ord som värmer! Tack för att du vill släppa dem ifrån dig. Jag är glad över att du och så många andra hittat till Ekenäs i sommar, för att gå på teater ute på landsbygden. Välkommen/välkomna tillbaka! Utan er blir det ingen konst alls...
    Värme. /Nicklas

    SvaraRadera