måndag 19 september 2011

Adriatiska havet-Båtcykling

Vi gungar mellan öarna utanför Split en vecka i september 2011. Solen och vindarna är med oss där vi gungar oss fram mjukt och behagligt på vår båt ,Lopar. Besättningen är väl samtrimmad och navigerar båten tryggt mellan öarna. Kaptenen är bara 21 år gammal och har 25 svenskars liv i sina händer. Han har varit på sjön sedan han var 6 år, och landar båten varligt och fint var vi än ska lägga till.
Första anhalten är ön Brac, där cyklarna lastas av och vi ger oss ut på jungfruturen på våra mountainbikes. Vägvisare och guider för vår vecka är Natalia och Julio, som också lagt upp rutterna.Första turen görs på en minst sagt kuperad grusväg som får många att fundera om man gett sig in på rätt resa.
Svetten rinner och orken tryter på en del håll. Den kroatiska övärlden reser sig med branta berg som vi plötsligt inser att vi ska ta oss över under veckan, gång på gång. Vi slänger oss i det blå Medlhavet för första gången och plötsligt är allt bara underbart! Detta ska bli veckans musik, cykel bland olivlundar och vingårdar, bad och svalka i havet och god mat och dryckjom därtill på kvällkvisten innan vågornas kluckande mot båten vaggar oss till sömns. Häftigt är bara förnamnet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar