fredag 1 juni 2018

Sjung om studenten

Minns jag min student? Nej jag tog aldrig studenten, jag sjöng aldrig Fy fan vad vi är bra eller Sjung om studenten. Gick aldrig på någon studentbal eller inhandlade studentkostym och mössa med inskription.

Hur kom det sig? Jag minns att det var några försvinnande korta veckor kvar på första året av ekonomiska linjen på gymnasiet, när jag kände att det räcker nu.
Jag minns att jag kände en blandning av skam, var det ett rätt beslut??,och lättnad, Jag får den frist jag behöver,skönt, när jag upplyste mina föräldrar om min önskan.

Jag mötte, som jag gånger så många gånger känt tacksamhet för, empati och förståelse från mina föräldrar.

Valet av ekonomisk linje, jag ekonom? Att jag skulle vandra ekonomibanan är skrattretande, när man sett hur livet gestaltat sig idag nästan femtio år senare.

Min vandring här , kan så här när  eftermiddagssolen tonar fram i  yrkeslivet , gestalta sig som en vandring mellan mötesplatser, där människor jag mött skapat mening, och gett mig erfarenhet och kunskap. 

Jag är evigt tacksam för folkbildningen, som jag fick vara en del av på mina år på folkhögskola och arbete inom ABF, en folkbildning som idag kanske är möjligheten även för dagens samhälle och de uppgifter som behöver lösas. 

En ny folkbildningsvåg men på nytt sätt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar