fredag 11 november 2011

Du, jag och familjen-vårt gemensamma CV

1983 träffades vi för första gången på våren, jag var 28 år och du skulle fylla 27 år. Nu har det gått 28 år till och under den perioden, som ibland känns så evinnerligen kort men ibland är väldigt,väldigt lång tid, har mycket hänt i vårt gemensamma liv. Fyra barn har vi fått, den äldsta 26 år, han är nästan lika gammal som vi var då. Alla våra föräldrar har följt oss och sedan vandrat vidare, och ur tiden under dessa år. Vi har fått byta jobb och sysselsättning ett flertal gånger, och engagemangen har kommit och gått. Huset som vi bor i har byggts om och till på längden och på tvären, och anpassats efter våra behov. Vi hade hund i 12 år, och vi har haft diverse smådjur(Papegojan bor kvar) .
Barnen har gått hos dagmamma och på dagis, Waldorfförskola, deltidtidsförskola, grundskola, gymnasieskola och folkhögskola.
Vi har gått på BVC, vårdcentraler, föräldramöten, fotbolls och handbollsträningar, lyssnat på skolkonserter och gått dans och teateruppvisningar.
Vi har packat bilen full med ungar,hund och papegoja och åkt på semestrar till Skåne, och när och fjärran.
Världen utanför vårt fönster, har varit föremål för diskussion och engagemang. Vi har klivit ut i samhället men alltid kommit tillbaka, och vi har funnits där för varandra.
Nu har alla barnen flyttat hemifrån, men kvar finns alla rester av 26 år som fyrabarnsföräldrar.
Livet är förunderligt, men härligt att leva!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar